De levensboom gaat vreemd!

Na een deugddoende nacht heerlijk ontwaken met een verleidelijke brunch? Of liever de ongekende mogelijkheden van een plant-based gastronomisch diner ontdekken? Op 10 april kan je in restaurant de LEVENSBOOM proeven van een symfonie van feel good gerechtjes, bereid met een gezonde filosofie en vooral veel liefde. Gastchef Pieter-Jan Lint geeft je een geheel nieuwe kijk op het concept “vegan”, dat volledig uit zijn brave jasje wordt gehaald. Het menu barst van pure smaakbommetjes en zit boordevol vernieuwende technieken, met gebruik van uitsluitend biologische basisproducten die in hun zuiverste vorm verwerkt worden.
Laat je verrassen door zinnenprikkelende smaakcombinaties, speelse texturen en innoverende aroma’s op het zwoele ritme van de hang drums! Op zondag 10 april staat het samen genieten centraal. Je kan die dag kiezen: een frivole brunch of een plant-based 5-gangendiner.
Reserveren kan enkel telefonisch op 011 22 64 00.

spring hanging brunch - menu spring hanging dinner - menu

 

Gastchef Pieter-Jan Lint

Pieter-Jan Lint

Plant-based, Innoverend & Gezonde Gastronomie.

Dat zijn de kernwoorden die voor Pieter-Jan de essentie vormen van een creatieve en speelse keuken. Duizendpoot Pieter-Jan wil zoveel mogelijk mensen warm maken voor de ongekende mogelijkheden die in het plantenrijk nog verborgen liggen. Hij wil hen een verfrissende kijk op deze materie laten ervaren en vooral laten proeven. Duurzaamheid, ecologie en milieu staan centraal. Momenteel studeert hij aan het Matthew Kenney Culinairy Institute.  Maar jullie kennen hem vast ook van het Paleo-concept-restaurant uit VTM’s “Mijn Pop-up-restaurant”.  Hij schreef ook mee aan het boek “Superfoods – Het Handboek” en voorts geeft hij zijn kennis door via workshops, diners en evenementen. Los van dit alles mag het ook (buiten)gewoon lekker zijn, want genieten is iets wat we allen wat vaker zouden mogen doen. Ruik, proef, voel, ontdek en ervaar!

Meer weten over Pieter-Jan?

www.intuitivecooking.be

 

Klankkunstenaar Peter Vermeulen

Peter Vermeulen

Peter: “Toen ik enkele jaren geleden de hangdrum ontdekte, werd ik op slag verliefd op het magische geluid ervan. Ik raakte gepassioneerd door de meditatieve werking van deze klanken en startte vervolgens met de opleiding ‘Harmonic sounds’ bij ‘the association off sound therapy’ o.l.v. Nestor Kornblum. Gedurende deze opleiding verdiepte ik mij verder in boventonen en bijhorende instrumenten. Deze tonen werken door tot het fysieke, mentale, emotionele lichaam en raken je met hun hemelse klank tot in je ziel.

Sindsdien voel ik het als een ‘roeping’om deze klanken met het bredere publiek te delen.”

Meer weten over Peter Vermeulen?

www.enersoundgy.be

 

Kookboek

4 Koks…. 2 Restaurants… 1 Kookboek… En wat voor één! De Levensboom werkte mee aan het nieuwe Kookboek van het Gentse restaurant Avalon. Een boek met een fantastische visie, fijne en gezonde gerechten en echt mooie foto’s. Verkrijgbaar in de Levensboom vanaf za 13/12/2014

From being to being – Pure sansula

Het was intens…
met vertraging
met prachtige momenten
en diepe vriendschappen
van hoog naar laag en terug omhoog.

Hier is ze dan

Onze nieuwe cd!
Met prachtige sansula avonturen.

Te koop vanaf 10 december!

Gemaakt door Geert Kumpen en Hans Van der Fraenen.

alvast een voorproefje: