de levensboom soul foodDe levensboom is een biologisch-vegetarisch natuurvoedingsrestaurant. Al jaren lang wordt er gestreefd naar het bereiden van evenwichtige maaltijden met zoveel mogelijk biologische, lokale en seizoensgebonden ingrediënten.

De keuze om vegetarische, biologische gerechten te serveren komt voort uit onze visie op voeding, de mens en het leven. Wat we eten heeft namelijk niet enkel een uitwerking en

functie in ons fysieke lichaam, het beïnvloedt ook onze emoties, onze mentale kwaliteiten en ons volledige ‘zijn’.

De basisingrediënten waarmee we werken zijn vooral verse biologische groenten en volle granen zoals rijst, gierst, quinoa, couscous, enz. Ter vervanging van vlees, waarmee we allen opgroeiden, maken we gebruik van eiwitrijke producten zoals tofu, seitan, tempeh,  azukibonen, linzen, kikkererwten, enz. Daarnaast zijn ook zaden, pitten, kiemen en zeewieren belangrijke ingrediënten bij onze bereidingen.

We streven ernaar om zo veel mogelijk te werken met producten en ingrediënten die geschikt zijn voor menselijke consumptie. Daarom worden o.a. zuivel en geraffineerde suikers slechts in zeer beperkte mate gebruikt en apart vermeld bij de gerechten waarin ze voorkomen.