top of page

gewenst gezaaid geoogst gekookt geroosterd gerookt gefermenteerd gebakken gegrild gedroogd gegeten geliefd

  • Instagram
  • Facebook

de
levensboom.

plantbased fine dining
in de charme van een prachtig hasselts herenhuis.
Soul food and a place to eat
mei

eerst *

rode biet | citroentijm | shiro miso

wortel | sinaas

rookprei | filo

pekelasperge

dan (+11)

funky rode biet

mierik | hazelnoot

verder (+16)

shii-take | witte asperge | daslook

vervolgens *

lentewortel | pompoenpit

citroengras | chili

bloemkool | lente ui confijt 

tot slot *

rabarber | vanille

aardbei | bosbes

​​

* drie gangen: 49

Extra signature dishes

tempura van bloemkool met zoete mosterd - 8€ (2 pers)

kimchi - 6€

omdat wij met verse seizoensproducten én met creativiteit van het moment werken, is ons menu fel onderhevig aan veranderingen... 

Simon is er weer!

Misschien zag je hem al in onze keuken. Simon kookte tot voor een paar jaar in De Levensboom. Tot hij zijn droom waarmaakte en met zijn gezin naar Portugal verhuisde. Ze kochten er een oude boerderij op een prachtig land, waar ze hun eigen groenten telen, tarwe verbouwen, eigen olijfolie maken...

Maar de komende twee maanden is hij dus weer in de Levensboom! Kom proeven van zijn geniale gerechten met Portugese invloeden.

We vieren dit met uitgebreide openingsuren!

Vanaf 1 mei kan je komen lunchen op donderdag - en vrijdagmiddag en zullen we ook een aantal zondagen geopend zijn. 

Een overzicht:

LUNCH vanaf 12u

donderdag en vrijdagmiddag 

zondag 11 en 25 mei 

DINER

woensdag, donderdag en vrijdag vanaf 18u

zaterdag vanaf 17u

zondag 11 en 25 mei vanaf 17u

Simon.jpg
Belgian Vegan Awards
team LB.jpg

Toen we acht jaar geleden bewust besloten om ons menu volledig plantaardig te maken, waren we het allereerste vegan restaurant in de hele provincie Limburg en omstreken.

Intussen groeide De Levensboom uit tot een plek waar passie en intuïtie hand in hand gaan. Waar met levendige creatiekracht pure gerechten ontstaan. We werden veel meer dan een restaurant. In ons mini-universum bouwt ieder met zijn unieke eigenheid mee aan deze plek waar gevoel, smaak en sfeer de rode draad vormen. 

 

Dat we hiervoor bekroond werden met de Belgian Vegan Award voor 'Beste Vegan Restaurant', is voor ons de kers op de taart. We voelen ons vereerd dat onze visie zo gedragen wordt door zó veel mensen. We kregen zoveel warme steun, ontzettend veel stemmen en een overdonderende stroom van felicitaties, dat we er helemaal stil van worden.

In de toekomst willen we mensen blijven inspireren met onze eigen-wijze menu's en sprankelende workshops.

We danken jullie uit de grond van ons hart,

Hans, Tine & Davy

En het hele Levensboomteam

Lekker. Lokaal.
Handgemaakt.

Onze hoofdingrediënten? Groenten!

Rechtstreeks van het land van CSA 'Hoeve het Blokhuis', Herk-de-Stad. Seizoensgebonden dus. En biologisch. We koken volledig plantaardig en werken met natuurlijke ingrediënten. Uit liefde voor onze gezondheid en de natuur.  Alles op je bord is handgemaakt en met passie bereid. Dat proef je. 

ons menu
Hans en Tine

Het zijn de groenten die spreken, ter verdienste van zij die ze zaaien en oogsten.

Het zijn de gerechten die zichzelf laten ontstaan.

Het zijn de mensen, onze collega's, vrienden die hier meewerken en zich met hart en ziel, passie en vreugde inzetten.

Het is ook de charme en het karakter van het huis.

Het zijn onze gasten die mee de sfeer maken.

Het is onze droom om mensen samen te brengen in een rustige, huiselijke en ongedwongen sfeer, te laten genieten van een eerlijke, duurzame keuken en even te kunnen ontsnappen aan de dagelijkse realiteit.


Dát is De Levensboom.

Davy

De charme van een diner bij De Levensboom begint al bij de locatie: een sfeervol herenhuis in het hart van Hasselt. Hier word je verwelkomd door gastheer Davy, al jarenlang een vertrouwd gezicht. Met zijn kalme uitstraling en hartelijke gastvrijheid zorgt hij ervoor dat je je meteen thuis voelt.

 

Zo kun je je volledig onderdompelen in de gezellige omgeving van ons restaurant en volop genieten van de prachtige kleuren, geuren en smaken die wij met liefde serveren.

Belangrijk!

 

Betalen in het restaurant kan enkel cash of online (payconiq).

Wij hebben geen bancontact!

Reserveren kan enkel hieronder of telefonisch.

Reservaties via mail of sociale media worden niet aanvaard.

Leopoldplein 44

BE-3500 Hasselt

info@restaurantdelevensboom.be

Tel: +32 11 22 64 00

niet bereikbaar op zondag - maandag - dinsdag

Openingsuren

LUNCH

donderdag | vrijdag

vanaf 12u

​​

Diner

woensdag | donderdag | vrijdag

vanaf 18u

zaterdag

vanaf 17u

EXTRA GEOPEND OP ZONDAG

11 en 25 mei

Lunch vanaf 12u

Diner vanaf 17u

maandag | dinsdag

kookworkshops!

restaurant gesloten

Cadeaubon

Schenk eens een etentje!

Op zoek naar een origineel en duurzaam cadeau? Zo eentje dat verbinding brengt, samen met een heerlijk plantaardig diner? Schenk dan eens een cadeaubon van de levensboom!

©2025 by de levensboom
Proudly created by Tine Sterckx

Photo credits: Tine Sterckx, Jules Desmet, Tom Wuyts

bottom of page