mei
eerst *
rode biet | citroentijm | shiro miso
wortel | sinaas
rookprei | filo
pekelasperge
dan (+11)
funky rode biet
mierik | hazelnoot
verder (+16)
shii-take | witte asperge | daslook
vervolgens *
lentewortel | pompoenpit
citroengras | chili
bloemkool | lente ui confijt
tot slot *
rabarber | vanille
aardbei | bosbes
* drie gangen: 49
Extra signature dishes
tempura van bloemkool met zoete mosterd - 8€ (2 pers)
kimchi - 6€
omdat wij met verse seizoensproducten én met creativiteit van het moment werken, is ons menu fel onderhevig aan veranderingen...
Simon is er weer!
Misschien zag je hem al in onze keuken. Simon kookte tot voor een paar jaar in De Levensboom. Tot hij zijn droom waarmaakte en met zijn gezin naar Portugal verhuisde. Ze kochten er een oude boerderij op een prachtig land, waar ze hun eigen groenten telen, tarwe verbouwen, eigen olijfolie maken...
Maar de komende twee maanden is hij dus weer in de Levensboom! Kom proeven van zijn geniale gerechten met Portugese invloeden.
We vieren dit met uitgebreide openingsuren!
Vanaf 1 mei kan je komen lunchen op donderdag - en vrijdagmiddag en zullen we ook een aantal zondagen geopend zijn.
Een overzicht:
LUNCH vanaf 12u
donderdag en vrijdagmiddag
zondag 11 en 25 mei
DINER
woensdag, donderdag en vrijdag vanaf 18u
zaterdag vanaf 17u
zondag 11 en 25 mei vanaf 17u

Lekker. Lokaal.
Handgemaakt.
Onze hoofdingrediënten? Groenten!
Rechtstreeks van het land van CSA 'Hoeve het Blokhuis', Herk-de-Stad. Seizoensgebonden dus. En biologisch. We koken volledig plantaardig en werken met natuurlijke ingrediënten. Uit liefde voor onze gezondheid en de natuur. Alles op je bord is handgemaakt en met passie bereid. Dat proef je.


Het zijn de groenten die spreken, ter verdienste van zij die ze zaaien en oogsten.
Het zijn de gerechten die zichzelf laten ontstaan.
Het zijn de mensen, onze collega's, vrienden die hier meewerken en zich met hart en ziel, passie en vreugde inzetten.
Het is ook de charme en het karakter van het huis.
Het zijn onze gasten die mee de sfeer maken.
Het is onze droom om mensen samen te brengen in een rustige, huiselijke en ongedwongen sfeer, te laten genieten van een eerlijke, duurzame keuken en even te kunnen ontsnappen aan de dagelijkse realiteit.
Dát is De Levensboom.

De charme van een diner bij De Levensboom begint al bij de locatie: een sfeervol herenhuis in het hart van Hasselt. Hier word je verwelkomd door gastheer Davy, al jarenlang een vertrouwd gezicht. Met zijn kalme uitstraling en hartelijke gastvrijheid zorgt hij ervoor dat je je meteen thuis voelt.
Zo kun je je volledig onderdompelen in de gezellige omgeving van ons restaurant en volop genieten van de prachtige kleuren, geuren en smaken die wij met liefde serveren.